Επικοινωνία 2810390515

Ταξιδιωτική φωτογραφίαΗ ταξιδιωτική φωτογραφία είναι ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της φωτογραφίας από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της τον 19ο αιώνα. Από τις πρώτες μέρες της φωτογραφίας, φωτογράφοι ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να καταγράψουν την καθημερινή ζωή, τον ανθρώπινο πολιτισμό, αλλά και τα θαύματα της φύσης.

Αν και το πορτραίτο όπως και η φωτογραφία στο στούντιο έβαλαν τις βάσεις της φωτογραφικής τέχνης, η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι που προσέφερε τα οφέλη της φωτογραφίας σε περισσότερους ανθρώπους, καθώς οι εκδρομές, τα ταξίδια, οι διακοπές είναι η καλύτερη αφορμή για να ασχοληθεί κάποιος με την φωτογραφία, εικονογραφώντας τις αναμνήσεις τους.


Η ταξιδιωτική φωτογραφία ξεκινάει φυσικά από αυτό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δηλαδή η φωτογραφία μας με φόντο την Ακρόπολη, αυτή η στιγμή της δήλωσης "ήμουν και εγώ εκεί", δεν φτάνει για να ορίσει την έννοια της ταξιδιωτικής φωτογραφίας.

Η ταξιδιωτική φωτογραφία, δηλαδή οι φωτογραφίες που θαυμάζουμε σε ταξιδιωτικούς οδηγούς, σε άρθρα αφιερωμένα σε ταξιδιωτικούς προορισμούς και στις αναζητήσεις μας στο ίντερνετ, είναι η φωτογραφία ντοκουμέντου που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τον πολιτισμό, τον σύγχρονο τρόπο ζωής και το φυσικό περιβάλλον ενός τόπου.

Η ταξιδιωτική φωτογραφία μπορεί να εμπεριέχει μέσα της πολλά από τα υπόλοιπα είδη της φωτογραφίας. Πορτραίτο, ρεπορτάζ, φωτογραφία άγριας φύσης, αρχιτεκτονική φωτογραφία, μπορούν να περιλαμβάνονται ανά περίπτωση στην ταξιδιωτική φωτογραφία, ανάλογα με το τι θέλουμε να αναδείξουμε από έναν τόπο.